AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković odbacio je danas tvrdnje iz "Saveza za Srbiju" o pomeranju roka za izgradnju beogradskog metroa, kao jeftini trik kojim se pokušava prikupiti neki politički poen, "a sve kako bi poziv na silovanje (sa tvita) prvog predsedavajućeg Saveza i gradskog odbornika Željka Veselinovića ostao u senci".

- Lopovi, nasilnici, lažne patriote, tajkuni i dokazani prostaci koji misle da će nekog zastrašiti tako što će pretiti i pozivati na linč svakog ko ne misli isto kao oni, ovim saopštenjem dokazuju da je njihov program samo laž i mržnja prema Aleksandru Vučiću - izjavio je Mirković.

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u gradskoj skupštini Nikola Jovanović izjavio je ranije da je rok za izgradnju prve linije metroa pomeren sa 2022. na 2027. godinu. Glavi urbanista Milutin Folić odmah je to demantovao i rekao da Beograd saobraćajno ne može normalno da funkcioniše bez metroa posle 2027. i zato je ta godina pomenuta, a da će gradnja podžemne železnice početi do kraja 2020.

Mirković je dodao, "kada smo već kod laži i metroa", da je "jedini lažov Jovanovićev drugi šef, tajkun Dragan Đilas koji je metro obećavao 2008. godine, 2010. kao i 2012. i na tom planu nikad ništa nije uradio, sem što je kao i sada, tu temu koristio za prikupljanje politčkih poena".

Za razliku od njega, odgovorni ljudi koje je delegirala Srpska napredna stranka će metro izgraditi i ispuniti datu reč građanima kao što smo i do sada činili i kada je u pitanju Beograd na vodi, veći broj dece upisanih u vrtićima, smanjen broj nezaposlenih, ističe se u saopštenju.

- Na kraju, još jednom bih pitao predstavnike interesnog saveza za šta im je uhapšeni Patrik Ho uplatio 7 miliona evra, za šta im je Katarska ambasada iz Berlina uplatila 200.000 evra. Odgovore opet nećemo dobiti ali i to je znak da je tom savezu stalo samo do para i ličnih interesa, dok su im građani i Beograda i Srbije na poslednjem mestu - rekao je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

#Metro

#SNS

'